مشاوره ازدواج یا زوج درمانی ( Couples Therapy )چیست؟

مشاوره ازدواج یا زوج درمانی ، نوعی روان درمانی است.

مشاوره ازدواج به زوج های متعارض، همه انواع کمک را می کند تا درگیری ها را حل و فصل و روابط خود را بهبود ببخشند. شما از طریق مشاوره ازدواج، تصمیمات متفکرانه ای درمورد بازسازی و تقویت روابط خود و یا حتی روشهای مناسبتر و آگاهانه تری را را برای جدایی و طلاق بگیرید.

مشاوره ازدواج اغلب توسط روانشناسان و مشاوران مجاز شناخته شده به عنوان متخصصین خانواده و زوج درمانگر ارائه می شود.

این درمانگران  فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد به بالا هستند که حتما باید مجوز انجام این کار را داشته باشند و همچنین دوره ها تخصصی مربوط را گذرانده و در این زمینه آموزش مهارت کسب کرده باشند.

مشاوره ازدواج اغلب کوتاه مدت است و به طور معمول شامل هر دو فرد است.گاهی اوقات یک شریک تصمیم می گیرد خودش درمان را شروع کند و یا گاهی اوقات شریک دیگر همکاری نمی کند. به هر حال ادامه وضعیت و درمان بسنگی به نظر متخصص مربوطه دارد.

چرا مشاوره ازدواج لازم است؟

مشاوره ازدواج می تواند به زوج ها در استحکام روابط صمیمی کمک کند. بهبود تعاملات جنسی و کیفیت زندگی مشترک و به دست آوردن درک بهتر از یکدیگر و تقویت تفاهم از دیگر کارکرد های زوج درمانی است. مشاوره ازدواج می تواند به زوج هایی که قصد ازدواج دارند کمک کند. مشاوره قبل از ازدواج می تواند به زوجین کمک کند تا درک عمیق تر از یکدیگر داشته و اختلافات قبل از ازدواج را از بین ببرند. در موارد دیگر، زوج به دنبال مشاوره ازدواج برای بهبود رابطه ای آسیب دیده هستند. می توان از زوج درمانی برای  حل  مسائل خاص استفاده بهره جست. مشکلات ارتباطی، مشکلات جنسی، اختلافات نظر در مورد بچه دار شدن و شیوه تربیت فرزندان، سوء مصرف مواد، ضعف در مدیریت زندگی مشترک و تنظیم هیجاناتی مانند اضطراب، خشم و رفتارهای پرخاشگرانه و خیانت  از جمله این مسایل به شمار می روند. مشاوره ازدواج در مواردی که یکی از طرفین توسط دیگری به شدت آزار و آسیب می بیند و مورد ضرب و شتم قرار می گیرد هم موثر است. اگر خشونت بالا باشد، مشاوره کافی نیست. در صورت لزوم باید با پلیس یا یک مرکز بحران تماس گرفت!

چگونه برای انجام مشاوره ازدواج اقدام کنیم؟

آگاهی و اراده بر رجوع به مشاور برای بهبود زندگی مشترک و یافتن یک درمانگر ماهر و متخصص . شما می توانید در اینترنت جستجو کنید و یا از دوستان و آشنایان خود سوال بپرسید. قبل از وقت گرفتن و برنامه ریزی برای جلسات با یک درمانگر خاص، این موارد را نیز باید در نظر بگیرید:

  • اجازه نامه زوج درمانی که در کشورهای مختلف تحت شرایط مشخص به درمانگر داده می شود.
  •  اطلاع از شیوه (متد) درمان و آموزشهایی که در این زمینه دیده است.
  • مکان و زمان جلسات مشاوره.
  • در دسترس بودن مشاور در شرایط اضطراری جهت مشورت.
  •  طرح درمان چند جلسه و چند ساعت است؟
  • تقبل هزینه ی دوره کامل مشاوره (پیگری و انجام یک دوره کامل درمانگری می تواند نتیجه بخش باشد)

ادامه دارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید


You cannot copy content of this page